Bromfietsrijbewijs moeilijk lerenden

Leerlingen in het praktijkonderwijs kunnen, als zij 16 jaar oud zijn, onder begeleiding hun bromfietsrijbewijs halen. Het programma doorloopt een aantal stappen:

  • Een praktijkdag test of de jongeren geschikt zijn om de rijopleiding te volgen en in staat zijn om een bromfiets te besturen.
  • Na gebleken geschiktheid krijgen de jongeren op school een aantal theorielessen. Deze zijn gericht op het trainen van verkeersborden en de voorrangsregels.
  • Een instructeur van een rijschool neemt tijdens vier ochtenden nogmaals de lesstof door met de leerlingen, met behulp van een computerprogramma.
  • Hierna volgt het theorie-examen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De leerlingen leggen dit individueel af en krijgen voldoende tijd voor het lezen en beantwoorden van de vragen.
  • Na het behalen van het theoriecertificaat en voorbereiding met een aangepast lesprogramma op school leggen de leerlingen het praktijkexamen bromfiets af. De leerlingen krijgen hierbij begeleiding van een erkende rijschoolhouder en leerkrachten uit het praktijkonderwijs.

Informatie

Titel: Bromfietsrijbewijs moeilijk lerende

Schooltype: Pro/VSO 

Materiaal: theorieboek

Kosten: Verkeersplein Amsterdam vergoedt de praktijkdag, de theorie- en praktijklessen, de inzet van de instructeur en de toeslag voor de individuele afname van het theorie-examen.

Leerlingen betalen de gebruikelijke kosten - zoals het CBR-theorie- en praktijkexamen, leges, theorieboekje en bromfietshuur – zelf. Leerlingen kunnen eenmalig meedoen aan het project. Herkansingen zijn voor eigen rekening. 


Bent u geïnteresseerd? Stuur een mail naar Verkeersplein Amsterdam.