Doe jij mee met de 'Blijf uit de Dode Hoekles?'

2018-05-29

"Blijf uit de Dode Hoek!"

Gemeente Amsterdam verzorgt samen met Verkeersplein Amsterdam extra Dode Hoeklessen op basisscholen in Amsterdam voor groep 6, 7 en 8. Het programma is samengesteld in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland en afvalinzameling Zuid.

Deze Dode Hoekles bevordert de veiligheid in het verkeer en het bewustzijn van verkeersveiligheid in relatie tot de vrachtauto en andere grote voertuigen in het verkeer bij schoolgaande kinderen. In overleg met de school wordt er een afspraak gemaakt wanneer de Dode Hoekles gegeven wordt en de demonstratievrachtauto naar school komt. De leerlingen krijgen een theorieles en een praktijkles in en om de vrachtauto. Deze lessen zijn praktijk- en ervaringsgericht en worden gegeven door goed getrainde lesgevers.

Centraal staan de twee vuistregels:

  • Houd minstens 3 meter afstand
  • Blijf er rechts en ruim achter

De kosten voor deze les worden geheel vergoed. Er moeten minstens drie groepen deelnemen aan de Dode Hoekles op een schooldag. 

 

Lijkt het je leuk om met jouw school mee te doen aan de Blijf uit de Dode Hoeklessen?

Meld je aan via de link:  https://goo.gl/forms/PGiDDrKWM49YcmD02

 

Neem voor meer informatie contact op met Nicolette Freijser, via nicolette.freijser@verkeerspleinamsterdam.nl of tel. 06 3163 1541.