Verkeersplein Amsterdam mag per schooljaar aan 4 scholen een gesubsidieerde Landelijke verkeersmethode uitreiken: Wijzer! Verkeer, Let’s Go of de VVN-methode. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient de school een schriftelijke motivatie in bij Verkeersplein Amsterdam, waarin het verkeersplan van de school wordt toegelicht.

Voor de methoden geldt dat de eerste aanschaf van werk- en antwoordboeken, de docentenhandleiding en – voor 1 jaar – de digibord-licentie worden vergoed door Verkeersplein Amsterdam, mits een school in de laatste 8 jaar niet eerder een gesubsidieerde methode heeft ontvangen. De kosten van de werkboeken en de digibordlicentie zijn na het eerste jaar voor rekening van de school. Verkeersplein Amsterdam biedt kosteloze begeleiding door een onderwijsadviseur. Deze helpt bij het kiezen van een methode en de praktische toepassing ervan op school.

Wijzer! Verkeer

In het schooljaar 2018/2019 is Wijzer! Verkeer voor groep 1 t/m 8 door Noordhoff Uitgevers geintroduceerd. Deze nieuwe actuele methode, die geheel voldoet aan de nieuwste exameneisen, is ontwikkeld in samenwerking met de autoriteit op fietsveiligheid, de Fietsersbond.

Wijzer! Verkeer kan volledig digitaal worden ingezet en is flexibel. Met de twintig basislessen behandelt u alle kerndoelen. De lessen kunt u naar eigen wens uitbreiden met zelfstandige taken in praktijksituaties en aansprekende praktijklessen gemaakt door de Fietsersbond. Het is daarmee de perfecte opvolger van Wijzer door het Verkeer en Klaar... over!

Meer informatie

Let’s go!

Let's go! is een digitale methode voor verkeer ontwikkeld door Malmberg in samenwerking met de ANWB. De methode heeft een sterke focus op praktisch en interactief verkeersonderwijs. Let’s go! is een verkeersmethode voor groep 1 t/m 8. De lessen worden klassikaal doorlopen via het digibord. Met animaties, video’s, apps, Google Streetview en de Situatiebouwer bereidt u de kinderen veilig op het verkeer voor. Samen leren de kinderen het belang van veilig verkeersgedrag.

Naast de digibordsoftware zijn er ook gedrukte materialen: een overzichtelijke handleiding voor de leerkracht en (optionele) werkboeken voor de kinderen. 

Het jaarprogramma van Let’s Go! bestaat uit 15 klassikale lessen per jaar. Een les duurt 30 minuten. Optioneel zijn de toetsen, buitenlessen en zelfstandige verwerking door de leerlingen in hun eigen werkboek.

Meer informatie

'VVN Verkeersmethode’

Met de VVN Verkeersmethode hebt u de garantie van kwalitatief en actueel lesmateriaal voor groep 1 tot en met 8. Het lesmateriaal bestaat uit een mix van verkeerswerkbladen en digitale opdrachten. Met activerende werkvormen en vakoverstijgende opdrachten die ook een beroep doen op (21e eeuwse) vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en presenteren. Het materiaal wordt elk jaar vernieuwd en is dus altijd actueel.

Meer informatie

 

Kosten eerste aanschaf vergoed

Voor alle methoden geldt dat Verkeersplein Amsterdam de eerste aanschaf van werk- en antwoordboeken, de docentenhandleiding en de software-licentie vergoedt. De kosten van de werkboeken en de (digibord) software zijn na het eerste jaar voor rekening van de school. Verkeersplein Amsterdam biedt kosteloze begeleiding door een onderwijsadviseur. Deze helpt bij het kiezen van een methode en de praktische toepassing ervan op school.

 

Informatie

Titel: Landelijke verkeersmethode

Schooltype: Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs

Groep: 1 t/m 8

Kosten: De gemeente Amsterdam maakt het mogelijk u deze methodes dit jaar aan 8 scholen GRATIS aan te bieden.


Bent u geïnteresseerd? Stuur dan uw aanvraag met motivatie naar Verkeersplein Amsterdam.