Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend dat ze leren fietsen. Het hebben van voldoende fietservaring is belangrijk om als volwaardig verkeersdeelnemer veilig door het verkeer te bewegen. Verkeersplein Amsterdam biedt fietslessen aan voor leerlingen van groep 3 en 4 die nog niet (voldoende) kunnen fietsen.

 

Fietslessen 

In kleine groepjes (3 x 8 leerlingen) wordt onder begeleiding van een professionele fietsdocent in de veilige omgeving van het schoolplein geoefend met fietsen. In een traject van 3 lessen leren kinderen de basisvaardigheden om te fietsen. Fietsen om mee te oefenen, fietshelmen en ander eventueel materiaal verzorgt Verkeersplein Amsterdam. Op de laatste lesdag zal tevens een informatiestand opgezet worden om ouders/verzorgers onder andere te informeren over hoe kinderen leren fietsen.

 

Extra oefenen 

Na afloop van het traject wordt op twee plekken in de stad een fietsparcours georganiseerd worden waar leerlingen met hun ouder/verzorger kunnen oefenen en tevens kunnen laten zien welke fietsvaardigheden zij inmiddels beheersen. Daarnaast bieden we met de Leer veilig fietsen brochure de ouder/verzorger praktische handvatten aan om verder te oefenen met hun kind.

 

Heb je interesse in fietslessen bij jou op school? Neem dan contact op met Kamiel Koops

 

 

 

Informatie

Titel: Fietslessen op school

Groep: 3 t/m 4

Kosten: De gemeente Amsterdam maakt het mogelijk om dit project gratis aan te bieden.

Duur: 3 lessen

Aanmelden: Kamiel Koops