Wat houdt de Week van het Verkeer in?

Tijdens de Week van het Verkeer van 11 t/m 15 maart 2024 maken we kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust. We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Maar rond veel scholen is het druk en onoverzichtelijk, daarom is goed verkeerseducatie letterlijk levensbelangrijk! 

De Week van het Verkeer heeft drie doelen:

  • Bewustwording van de verkeersveiligheid van leerlingen en het eigen verkeersgedrag
  • Activeren van scholen en ouders/verzorgers op het gebied van verkeerseducatie
  • Stimuleren van samenwerking tussen scholen, ouders/verzorgers en verkeerspartners in Amsterdam

Voor wie is deze week bedoeld?

De Week van het Verkeer is met name gericht op verkeerseducatie van schoolgaande kinderen (4-12) en jongeren (12-18). De Week van het Verkeer richt zich in eerste instantie op de leerlingen en jongeren zelf, hun ouders/verzorgerrs en de school. Verkeersplein Amsterdam organiseert diverse verkeerseducatieve activiteiten op scholen. Daarnaast krijgt de samenwerking tussen de diverse verkeerspartners en scholen op het gebied van verkeerseducatie een boost. De campagne richt zich ook op verkeersdeelnemer in het algemeen zodat deze bewust wordt van het eigen verkeersgedrag én het feit dat kinderen nog aan het leren zijn, óók in het verkeer. Scholen kunnen kosteloos deelnemen aan de Week van het Verkeer. 

Hoe snel ga jij?

Het thema van dit jaar is ‘Hoe snel ga jij?’ en draait volledig om snelheid. In een wereld waar elektrische fietsen en elektrische steps steeds sneller lijken te gaan en je elektrische auto’s niet meer hoort aankomen, is het cruciaal dat onze kinderen en jongeren begrijpen wat er in het verkeer gebeurt. Wat zijn de snelheden van de verschillende voertuigen en wat voor invloed hebben deze snelheden op de remweg van een voertuig? We willen hen niet alleen bewust maken van hun eigen verkeersgedrag, maar ook voorzien van de kennis en vaardigheden om veilige keuzes te maken, zoals het aanpassen van je snelheid in verschillende verkeerssituaties.
 

Aanmelden voor 2024? Meld je aan via deze link!