Wat houdt de Week van het Verkeer in?

Tijdens de Week van het Verkeer van 11 t/m 15 maart 2024 maken we kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewsut. We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Maar rond veel scholen is het druk en onoverzichtelijk, daarom is goed verkeerseducatie letterlijk levensbelangrijk! 

De Week van het Verkeer heeft drie doelen:

  1. Bewustwording van de verkeersveiligheid van leerlingen en het eigen verkeersgedrag
  2. Activeren van scholen en ouders/verzorgers op het gebied van verkeerseducatie
  3. Stimuleren van samenwerking tussen scholen, ouders/verzorgers en verkeerspartners in Amsterdam

De week van het Verkeer op het voorgezet onderwijs

Ook op het Voortgezet Onderwijs vindt de Week van het Verkeer plaats. Tijdens deze week komen we langs op verschillende scholen met een verrassende actie waarbij we leerlingen aanspreken over het onderwerp snelheid. Dit doen we door leerlingen tijdens pauzes en tussenuren aan te spreken en hun kennis over snelheid en e-bikes en fatbikes te testen. Daarbij maken we gebruik van een quizvraag en laten we jongeren een positief voornemen formuleren om hun snelheid in het verkeer te begrenzen en gevaren te voorkomen.

We hangen tijdens onze komst ook posters op in de scholen om leerlingen nog de hele week aan ons bezoek te herinneren. De boodschap die we op de middelbare scholen willen uitdragen is ‘No need for speed’! Daarbij wijzen we op de voordelen van rustig aan doen in het verkeer en relaxed onderweg te zijn. Ook maken we in deze week de winnaars bekend van de posterontwerpwedstrijd, en belonen we de winnende leerlingen met leuke prijzen.

Schrijf jouw school nu in voor de Week van het Verkeer 2024! Meld je aan via de link.