Virtual Reality les op school

 

Hoe ziet de les eruit?

In de les oefenen de leerlingen  de volgende zes belangrijke en lastige verkeerssituaties met behulp van een VR-bril en een mobieltje:

  • Links afslaan
  • Hoe blijf je uit de Dode hoek
  • Telefoongebruik op de fiets
  • Oversteken tussen geparkeerde auto's
  • Eigen keuzes maken als je in een groep fietst
  • Anticiperen op verkeersdeelnemers die zich niet aan de regels houden

De les start met een korte uitleg en daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Tijdens de les worden verschillende ervaringen en verkeerssituaties besproken.

De les duurt 60 minuten en wordt gegeven door een getrainde medewerker van Verkeersplein Amsterdam. Bij deelnemende scholen wordt een set brillen achtergelaten, zodat de leerkracht en leerlingen op een ander moment nog verder kunnen oefenen. Hierbij kunnen de handleiding, verdiepingslessen en evaluaties op de website van Tussen School en Thuis gebruikt worden. De Verkeersplein app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store

 

Hoe werkt de app?

Ineens fiets je door de Amsterdamse binnenstad en leer je wat de Dode Hoek is, hoe je veilig afslaat en wat er kan gebeuren als je je telefoon op de fiets gebruikt. Door je hoofd te bewegen, als je de bril op hebt, bepaal je waar je naar wilt kijken en welke richting je op wilt. 

De zes VR-thema’s zijn gekozen op basis van onze ervaringen met het Theoretisch en Praktisch Verkeersexamen, contacten met leerkrachten en ouders en vragen of verzoeken die ons via andere wegen bereiken. De Dam is de locatie waar de situaties zich voordoen in de app. 

Lijkt het je leuk om op jouw school een Virtual Reality-les te volgen? Neem dan contact op met Kamiel Koops 

 

Informatie 

Titel: Virtual Reality

Groep: 5 t/m 8

Kosten: De gemeente Amsterdam maakt het mogelijk om dit project gratis aan te bieden.

Duur: 1 uur

App: Verkeersplein Amsterdam

Interesse of aanmelden?

Mail Verkeersplein Amsterdam

 
 
Logo van de Verkeersplein Amsterdam App