TotallyTraffic is een uitgebreid programma ter bevordering van de verkeersveiligheid van middelbare scholieren. Het is ontwikkeld in de provincie Zuid-Holland en uitgegroeid tot hét structurele lestraject op dit gebied op vele scholen in het voortgezet onderwijs. 


TotallyTraffic is een ‘bouwpakket’ voor educatie, af te stemmen op ieder schooljaar en ieder leerniveau. Het pakket een complete digitale lesomgeving om de lessen via het digibord/beamer te geven. De online lessen bevatten onder meer (internet)filmpjes om de onderwerpen in te leiden. Ze worden geleverd samen met een docentenhandleiding en leerlingenmateriaal waarin achtergrondinformatie te vinden is. De lessen hebben een eigentijdse opzet en toon en zijn zeer gevarieerd. De thema’s sluiten aan op de belevingswereld van scholieren tussen 12 en 18 jaar, zoals groepsdruk, snorfiets naar de rijbaan, fietsen in groepen, voorrang bij rotondes, appen of naar muziek luisteren tijdens het fietsen en gedrag in het openbaar vervoer.


Deelnemende scholen ontvangen het materiaal kosteloos en ontvangen een eenmalige onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld een gastles of aanvullende lesmateriaal. Verkeersplein Amsterdam staat te allen tijde klaar voor advies en begeleiding.

 

 

 

Informatie

Titel: Totally Traffic

Schooltype: Pro/VSO, VMBO, HAVO/VWO

Klas: 1 – 6

Materiaal: modulebox met docentenhandleidingen en leerlingenmateriaal

Kosten: De gemeente Amsterdam maakt het mogelijk om deze lessen GRATIS aan te bieden. 

Voor meer informatie of interesse kunt u contact opnemen met Totally Traffic