TotallyTraffic is een uitgebreid programma ter bevordering van de verkeersveiligheid van middelbare scholieren. Het is ontwikkeld in de provincie Zuid-Holland en uitgegroeid tot hét structurele lestraject op dit gebied op vele scholen in het voortgezet onderwijs.

TotallyTraffic is een ‘bouwpakket’ voor educatie, af te stemmen op ieder schooljaar en ieder leerniveau. De ‘doe-het-zelf’-lessen van elk één uur zijn snel voor te bereiden en zeer geschikt voor mentor- en uitvaluren. De lessen hebben een eigentijdse opzet en toon en zijn zeer gevarieerd. De thema’s sluiten aan op de belevingswereld van scholieren tussen 12 en 18 jaar, zoals groepsdruk, fietsen in groepen, voorrang bij rotondes, bellen of naar muziek luisteren tijdens het fietsen en gedrag in het openbaar vervoer.

Een goed voorbeeld van de aanpak binnen TotallyTraffic is ‘Vet Veilig’, zeven lessen op basis van interactieve videotrainingen. In de films spelen bekende acteurs uit series als Spangas mee. Door middel van discussies tussen docent en leerlingen, en leerlingen onderling, vergroot ‘Vet Veilig’ het verkeersbewustzijn van jongeren. Gedrag, eigen verantwoordelijkheid en verkeersveiligheid zijn de centrale thema’s.

Verkeersplein Amsterdam biedt TotallyTraffic op maat aan. Scholen kunnen het lesprogramma samenstellen uit een modulebox met docentenhandleidingen en leerlingenmateriaal. Zij ontvangen een eenmalige onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld een gastles of aanvullend lesmateriaal. Verkeersplein Amsterdam staat te allen tijde klaar voor advies en begeleiding.

 

Informatie

Titel: Totally Traffic

Schooltype: Pro/VSO, VMBO, HAVO/VWO

Klas: 1 – 6

Materiaal: modulebox met docentenhandleidingen en leerlingenmateriaal

Kosten: De gemeente Amsterdam maakt het mogelijk om deze lessen GRATIS aan te bieden. 

Voor meer informatie of interesse kunt u contact opnemen met Totally Traffic