Verkeersplein Amsterdam is sinds het schooljaar 2014 - 2015 het loket voor alle verkeerseducatie op scholen in de stad, in opdracht van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam.

Verkeersplein Amsterdam is een samenwerking van drie ervaren organisaties:

 

Edicta

Hoe kan ICT zorgen voor verrijking en verdieping van ons dagelijkse onderwijs?

 

Vraag het aan Edicta, een team van professionele onderwijsadviseurs. Wij begeleiden scholen in het gebruik van ICT en zorgen ervoor dat de computers bij u op school optimaal worden ingezet.

 

Het ABC

De meeste kinderen komen tot bloei bij goed onderwijs. Bij een goede juf of meester. Maar niet elke leerling heeft daar genoeg aan.  want ongeveer vijftien procent heeft tijdelijk extra begeleiding nodig en vijf procent zelfs specialistische ondersteuning. Het ABC is er voor alle vragen van Amsterdamse leerkrachten, interne begeleiders, scholen en ouders. Zo zorgen we samen dat 100 procent van de kinderen tot z’n recht komt.

 

DTV Consultants

DTV Consultants is een innovatief onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van verkeer en mobiliteit. Met onze verkeerskundige cursussen en opleidingen op alle niveaus zijn wij ook dé praktijkopleider voor het werkveld. We helpen jongeren veilig door het verkeer met verkeerseducatieprojecten voor het voortgezet onderwijs.

 

 

 

Gezamenlijk voeren zij een samenhangend programma voor verkeerseducatie uit, de Verkeer en Meer Verkeerslijn. Verkeersplein Amsterdam is hiervoor het aanspreekpunt voor scholen en ouders in Amsterdam.

De Gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam zijn de opdrachtgevers van Verkeersplein Amsterdam. De Verkeer en Meer Verkeerslijn wordt gefinancierd door de Gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam.

 

javascript:void(0)