Wat kun je doen als ouder?

Een belangrijk onderdeel van de verkeerseducatie is de betrokkenheid van ouders bij de verkeersopvoeding van hun kind(eren). Verkeersplein Amsterdam doet in samenwerking met VVN bij veel projecten een beroep op de hulp van ouders, zoals bij JONGleren, het Praktisch Verkeersexamen en Op Weg naar het VO. Daarnaast kunnen ouders ook Verkeersouders worden. 

Naast het begeleiden van verkeerseducatie projecten kan je ook met je eigen kind aan de slag. Wij hebben een Digitaal Verkeersloket ontwikkeld vol met verkeersgerelateerde oefeningen en activiteiten voor ouder en kind. Spelenderwijs kan je samen met je kind jullie verkeerskennis testen en/of verbeteren. Een andere optie is de website van Verkeer & Meer

 

Wat doet een Verkeersouder?

Een Verkeersouder zorgt door middel van activiteiten in de buurt dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat. Als verkeersouder heb je een belangrijke taak bij het signaleren van verkeersonveilige situaties en het vergroten van de betrokkenheid van ouders bij het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding thuis.

Als Verkeersouder kunt u rekenen op de steun van Verkeersplein Amsterdam. Op de webiste van Verkeer & Meer kunnen Verkeersouders terecht voor informatie en inspiratie. Verder organiseren wij bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Wij staan klaar voor advies en ondersteuning. Tevens leveren wij materialen voor verschillende projecten en acties.