Lesbrieven

Wil je thuis of in de klas op een leuke manier met Verkeer aan de slag? Download de lesbrief die voor jouw leerlingen/kinderen geschikt is en ga aan de slag! 

Onderbouw (4-6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Middenbouw (6-9)

 

 

 

 

Bovenbouw (9-12)

 

 

 

Appen op de fiets, The Battle!

In samenwerking met de Politie Amsterdam richt Verkeersplein Amsterdam zich op jongeren met de campagne: 'Afleiding door telefoongebruik' 

Door verkeersdeelnemers hun telefoon niet te laten gebruiken als ze aan het fietsen zijn, kunnen ongelukken worden voorkomen. Directe aanleiding is de landelijke wet die op 1 juli is ingegaan. Vanaf deze datum mag tijdens het fietsen geen telefoon meer worden gebruikt tijdens het fietsen (met een boete tot gevolg als ze het wel doen). Dit willen we natuurlijk voorkomen!

In plaats van vingerwijzend te vertellen wat de gevolgen van de nieuwe wet zijn, is het constructiever om met scholieren hierover in discussie te gaan. Om op deze manier de voordelen en de nadelen met elkaar te bespreken, zodat wellicht begrip ontstaat over de achterliggende redenen van deze nieuwe wet.

Als onderdeel van de campagne kan een Virtual Reality les worden aangevraagd. Deze wordt gratis uitgevoerd op school door Verkeersplein Amsterdam. In deze les ervaren scholieren hoe ze door telefoongebruik worden afgeleid in het verkeer. Er zijn een beperkt aantal lessen beschikbaar. Aanmelden: https://bit.ly/2YdIyLb

 

 

 

Bovenaan deze tekst vind je een lesbrief met stellingen die naar aanleiding van de filmpjes in de groep kunnen worden besproken. Probeer op deze manier een discussie op te zetten over dit onderwerp.