Yes, je hebt van de gemeente Amsterdam een Swapfiets te leen gekregen zodat je lekker op de fiets naar je school kunt gaan! Op deze manier zorg jij er voor dat het OV niet overbelast raakt. Bovendien is fietsen hartstikke fijn; hoofd in de wind, genieten van de zon en met een frisse kop je les beginnen.

 

Het kan zijn dat je nog niet zo veel ervaring met fietsen hebt in de stad. En dan komt er best veel op je af, want het Amsterdamse verkeer is behoorlijk druk. Daarom geven we jou hier een paar tips 

Oefen de theorie nog eens online. Hoe zat het ook alweer met die verkeersregels?

Oefen in de praktijk
Alle parcoursen van het Amsterdamse fietsexamen staan online. Kies het parcours in jouw stadsdeel en fiets deze route. Op deze manier kun je een mooi rondje oefenen in een bekende omgeving met je nieuwe leenfiets. 


VR-lessen in jouw klas?
Lijkt het je leuk om de Virtual Reality lessen samen met je klas te ervaren? Wij komen die graag geven. Laat je mentor contact opnemen met kamiel.koops@verkeerspleinamsterdam.nl  


Plan je route…
Ga naar https://www.googlemaps.nl en bereid de fietstocht van huis naar school voor via de routeplanner. Kies wel even voor de fietsroute!

Met de routeplanner van de Fietsersbond www.routeplanner.fietsersbond.nl kun je diverse routetypes kiezen; zoals ‘makkelijk doorfietsen’ of ‘autoluw’ om drukke kruispunten zoveel mogelijk te vermijden.

Neem voldoende tijd om je route te fietsen zodat je niet gehaast door het verkeer heen hoeft!

 

enne ... be smart!

Natuurlijk weet je wel dat je je telefoon niet in het verkeer moet gebruiken. Het zorgt voor afleiding, is gevaarlijk en bovendien verboden. Maar als je de fietsroute naar je school nog niet goed kent mag je je telefoon wel als navigator gebruiken. Dat moet dan natuurlijk wel handsfree! Gebruik daar dan altijd een smartphonehouder voor.