VO-scholieren maken posters voor de MONO-campagne!

2020-04-02

 

Hoe kun je jongeren nu écht laten nadenken over hun gedrag in het verkeer?

 

Een van de meest succesvolle manieren is jongeren zichzelf te laten overtuigen. In dit kader heeft Verkeersplein Amsterdam de jaarlijks terugkerende ontwerpwedstrijd georganiseerd. Scholieren uit de eerste en tweede klas krijgen de volgende uitdaging mee: maak een poster om jongeren te stimuleren om de telefoon in je zak te houden in het verkeer. Dit jaar leverde dat fraaie en creatieve inzendingen op!

De Week van het Verkeer is het ideale moment om de winnaars te verrassen! Het winnende ontwerp vinden we terug op de Luca Praktijkschool. Nadia en Zakaria hebben samen gewerkt aan de poster. Maar de gehele klas heeft elkaar geholpen met het maken van de ontwerpen, zo benutten ze elkaars kwaliteiten optimaal. De leerlingen zijn nog steeds goed op de hoogte van het boetebedrag. “95 euro” roept een aantal direct als hierom gevraagd wordt.

Nadia en Zakaria van de Luca Praktijkschool hebben de eerste prijs in de ontwerpwedstrijd gewonnen. De winnaars hebben een duidelijk idee met de poster: “De fietsers kijkt op zijn telefoon, hierdoor krijgt die niet alles in zijn omgeving mee. Dit is de zwarte balk in het midden van de poster. De auto en de andere fiets verdwijnen hierdoor uit het zicht. Super gevaarlijk!”

 

 

De winnaars gaan er vandoor met een toffe rugzak, hippe fietsverlichting en bioscoopkaartjes. En… omdat ze de eerste prijs hebben gehaald, mogen ze met de hele klas gaan springen bij een trampolinepark!