Vinse School wint Amsterdamse posterontwerp-wedstrijd

2021-07-08

 

Leerlingen uit de eerste klas van de Vinse School hebben volgens de jury de beste poster ontworpen in het thema ‘Kijk naar de weg, niet naar je mobiel!’. Deze uitdaging was het onderwerp van de jaarlijkse Amsterdamse wedstrijd voor scholen in het voortgezet onderwijs.

 

De ontwerpwedstrijd is georganiseerd door Verkeersplein Amsterdam. Het idee achter de wedstrijd is dat leerlingen zichzelf overtuigen van de boodschap, door een overtuigende boodschap voor leeftijdsgenoten te bedenken.

De leerlingen van de Vinse School hadden erg goed over hun creatie nagedacht: “We hadden eerst bedacht dat je naar de weg moet kijken, zo kwamen we op het idee van de ogen. De poster moet ook opvallen, daarom is hij kleurrijk. Om de slogan makkelijk leesbaar te maken hebben we hem groot en wit gemaakt.” De inzending van de Vinse school sprak de jury erg aan door zowel de originaliteit als de kwaliteit. De boodschap is in één oogopslag duidelijk door de combinatie van al de ogen en korte krachtige slogan. De poster communiceert bovendien heel duidelijk het gewenste gedrag: houd je ogen op de weg!

 

Poster van de Vinse school

Poster van het Amsterdamse Lyceum

Poster van het Zuiderlicht College

         

Alle winnaars in de top drie krijgen een hippe rugzak en bioscoopkaartjes. De winnaars van de Vinse school mogen met de hele klas gaan trampoline springen in een Amsterdams trampolinepark. De inzending van het Amsterdams Lyceum heeft de tweede plaats bemachtigd met de slogan: ‘Swipe jezelf de wereld niet uit’.  Met het thema ‘Leg nou ff weg, is dat nou zo moeilijk zeg’ eindigde de creatie van het Zuiderlicht College als derde. De leerlingen zien de vruchten van hun werk letterlijk terug: de drie beste posters zijn groot uitgeprint en in de betreffende scholen opgehangen.

Landelijke finale
De ontwerpwedstrijd is complementair op de Amsterdamse inzet van TotallyTraffic, een lesmethode verkeer voor voortgezet onderwijs. De winnaar van de Amsterdamse ontwerpwedstrijd ging door naar de landelijke finale op donderdag 8 juli. In deze finale nam het ontwerp van de Vinse School het op tegen de regionale winnaars uit de provincies waar TotallyTraffic ook wordt ingezet: Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. De inzending van de Vinse School eindigde in de finale op de tweede plaats.