Theoretisch Verkeersexamen 2024

Welkom op de aanmeldpagina van het Theoretisch Verkeersexamen 2024. Dit examen vindt plaats op een datum naar keuze in de periode januari t/m juni 2024. Vriendelijk verzoek om onderstaande informatie goed door te lezen, alvorens het formulier in te vullen.

  • Scholen kunnen hun voorkeur opgeven hoe ze het Theoretisch Verkeersexamen willen afnemen. Of de leerkracht kan zelf het examen in de klas afnemen, of er komt een examinator het examen afnemen. We hebben echter een beperkt aantal examinatoren beschikbaar dus mocht u deze keuze maken dan ontvangt u na aanmelding bericht of we een examinator op uw school in kunnen plannen.
  • Scholen die afgelopen schooljaar wél hebben deelgenomen aan het Theoretisch Verkeersexamen, kunnen via dit aanmeldformulier de nieuwe groepen 7 aanmelden, alsmede de leerlingen van groep 8 die het examen afgelopen schooljaar niet gehaald of gemist hebben. Controleer of, en zo ja, hoeveel leerlingen van groep 8 het Theoretisch Verkeersexamen moeten inhalen of herkansen alvorens aan te melden.
  • Scholen die ieder jaar met groep 8 deelnemen aan het Theoretisch Verkeersexamen, melden zich voor dit schooljaar eveneens aan via dit aanmeldformulier.
  • Indien uw school ook deelneemt aan het Praktisch Verkeersexamen, controleer dan eerst het examenparcours en de week waarin het Praktisch Verkeersexamen van uw school plaatsvindt en plan het Theoretisch Verkeersexamen op een datum ruim vóór het Praktisch Verkeersexamen. Leerlingen dienen namelijk geslaagd te zijn voor het Theoretisch Verkeersexamen om deel te kunnen nemen aan het Praktisch Verkeersexamen.
  • Het examenparcours waarop elke school is ingedeeld staat vermeld op het aanmeldingsformulier van het Praktisch Verkeersexamen. De data waarop de examens per parcours plaatsvinden staan ook op onze website vermeld (onderaan de pagina).

    Voorkeur van afname Theoretisch Verkeersexamen